Weblog van seizoen 2008 - 2009

17-03-2009 | WK Wenen en WK teams

Eindelijk heb ik weer even tijd voor een update van de laatste 2 wedstrijden: het WK in Wenen, waar we ook met de aflossing in actie kwamen en de WK teams.
Voor we vertrokken naar Wenen voelde ik me erg goed, in de training reed ik erg hard, wat veel vertrouwen gaf. Helaas paste deze wedstrijd in de lijn van dit seizoen. Ik voelde me sterk, maar het kwam er niet helemaal uit. De 1500m en 1000m reed ik erg goed, maar kwam ik wel net te kort, een paar kleine foutjes, waar je meteen op afgerekend wordt. Het blijft shorttrack natuurlijk… de 500m liep gewoon niet zo lekker, ik kon niet helemaal overweg met het ijs in Wenen, wat op snelheid toch wel erg belangrijk is. In het eindklassement ben ik als 24e geëindigd, waar ik absoluut niet tevreden mee ben.
Ook de relay verliep niet als gehoopt. Het was natuurlijk helemaal super dat we ons hadden geplaatst en we wilden hier gewoon knetterhard rijden. Ik reed in het team met Liesbeth, Sanne en Jessica. Helaas viel Jessica toen ze voor de 2e keer in kwam en blesseerde haar enkel daarmee. De rit werd stilgelegd en wij moesten het ijs verlaten. Een echte anticlimax…

Het WK teams was voor ons damesteam gelukkig een stuk beter. Als gastland mochten we deelnemen aan de wedstrijd. In werkelijkheid stonden wij na 6 World Cups 10e (door een reeks tegenslagen in het team dit seizoen). Het was een super zwaar weekend. Met op zaterdagmiddag eerst de poule wedstrijd en daarna de herkansingen in de middag. De wedstrijd ging steeds over 500m, 1000m en 3000m individueel en de 3000m relay. Op zaterdag heb ik bijna 10km gereden! (ik reed alle individuele afstanden en werd gespaard op de laatste relay). We reden goed, maar wisten ons net niet te plaatsen voor de A finale op zondag.
De B finale op zondag was erg spannend. Ik won al mijn individuele ritten, op de 3000m in goede samenwerking met Jorien die voor mij gereden heeft. Na alle individuele ritten stonden we 1e, dus de relay zou erg spannend worden. We moesten in ieder geval voor Italië eindigen. Het was een super spannende relay, die moest worden besloten in de laatste 2 ronden, die ik altijd rijd… Jammer genoeg kon ik ondanks verschillende pogingen niet meer langs mijn Italiaanse concurrente komen. Uiteindelijk zijn we daardoor als 6e geëindigd, niet slecht als je als 10e binnenkomt!

Het seizoen zit er nu bijna op. Komend weekend rijd ik nog het NK in Zoetermeer. Daarna kan ik eindelijk weer een beetje bijkomen en me mentaal voorbereiden op het komende belangrijke seizoen.

Geplaatst op 17-03-2009 door Annita - permalink

© Origineel beeld- en geluidsmateriaal voorbehouden aan rechthebbenden | © Website ontwerp H.J. van Doorn 2012