Weblog van seizoen 2008 - 2009

17-02-2009 | Geplaatst voor WK met de relay!

Afgelopen weekend vond de laatste World Cup van dit seizoen plaats. Ik voelde me vooral op snelheid super goed, maar helaas reed ik geen 500m. Ik had vorig weekend wat last van mijn linker lies en mijn coaches wilden geen risico nemen. Ik heb nog 2 WK’s te gaan, waar ik zeker goede 500meters wil rijden. Het was wel erg jammer, want het was erg snel ijs… maar goed ik reed de 1500m en de 1000m. Op de 1000m kreeg ik op vrijdag een twijfelachtige diskwalificatie, wel jammer want ik reed best lekker. De 1500m was ik vrij makkelijk door naar de halve finales op zaterdag.
Ik had een erg gunstige halve finale en wist dat er een finale plek in zat. Ik voelde me niet super, maar zeker wel sterk genoeg om de finale te kunnen halen. Tactisch ging de race lekker, met 4 ronden te gaan lag ik 2e. Met 3,5 ronden te gaan haalde ik de Canadese voor me in, helaas raakte zij mijn ijzers aan het begin van de bocht, waardoor ik onderuit ging. Daar gaan we dus hard aan werken, stabieler worden, wat er ook gebeurd…

De relay ging behoorlijk goed. Op vrijdag konden we niet met het team rijden waar we goede resultaten mee hadden gehaald, omdat Liesbeth foto’s van haar duim moest laten maken in het ziekenhuis. Ze was onderuit gereden door een Japanse en er moest worden uitgezocht of haar duim was gebroken. Gelukkig lijkt het mee te vallen.
Het team bestond nu uit Maaike Vos, Sanne van Kerkhof, Jessica Ausma en mij. We plaatsten ons voor de halve finale, waar we uit moesten komen tegen Amerika, Canada en Italie. De halve finale ging super goed, we lagen 2e tot 3 ronden voor het eind, toen werd Maaike onderuit gereden door een Canadese. Daarna hebben we een verkeerde wissel gemaakt en werden we uiteindelijk gediskwalificeerd. Gelukkig waren wij niet de enige. In de halve finale werden van de 8 teams 4 teams gediskwalificeerd… Gelukkig kwam onze kwalificatie voor het WK niet in gevaar. We moesten de halve finale halen en dat hebben we gedaan. In het klassement over 6 World Cups zijn we 7e geworden. De eerste 8 landen plaatsen zich voor het WK in Wenen (6-8 maart 2009).

Ook individueel start ik in Wenen. Op vrijdag rijden we de 1500m, zaterdag de 500m en zondag de 1000m. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen.

Geplaatst op 17-02-2009 door Annita - permalink

© Origineel beeld- en geluidsmateriaal voorbehouden aan rechthebbenden | © Website ontwerp H.J. van Doorn 2012