Weblog van seizoen 2008 - 2009

17-12-2008 | Olympische nominatie 1000 meter

Mijn eerste nominatie voor de Olympische Spelen van Vancouver 2010 is binnen! Tijdens de 4e World Cup in Nagano ben ik 5e geworden op de 1000 meter. Daarmee heb ik voldaan aan de nominatie-eisen van NOC*NSF (eis: top 8). Voor kwalificatie moet ik volgend seizoen vormbehoud tonen door één keer bij de beste 12 te eindigen tijdens de eerste World Cups op deze afstand.

In Nagano kon ik me vrijdag met een goede race direct kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de 1000m op zaterdag. In de kwartfinale had ik een mooie race, waar zeker mogelijkheden in zaten. De Amerikaanse in mijn rit maakte het me nog iets makkelijker door met nog 6 ronden te rijden onderuit te gaan. Ik lag op dat moment nog derde, kon goed ontspannen blijven rijden en heb het goede moment afgewacht om binnendoor naar plek 2 te gaan. Hiermee plaatste ik me voor de halve finale en had ik de nominatie voor de Olympische spelen al te pakken.

De halve finale was een rommeltje, al na 2 ronden lagen drie rijders in de kussens, alleen ik stond nog. Geen leuke rit, maar wel geplaatst voor de A-finale (plaats 1-5). In de finale reed ik met 2 Chinezen, een Koreaanse en een Canadese.  Mijn start was goed, maar in de bocht werd ik vol op mijn ijzer geraakt, waardoor ik meteen een flinke achterstand op liep. Ik probeerde het gat zo rustig mogelijk dicht te rijden, om niet meteen te veel energie te verspillen. Dat ging redelijk, maar ik kon merken dat het dichtrijden toch de nodige energie had gekost… aan het eind kon ik net niet bij de andere rijders blijven, maar ik reed wel net een Nederlands Record en een seconde van mijn persoonlijk record af.

Ook met het team zijn we op de goede weg. In Salt Lake City verbraken we al 2x het Nederlands Record. We zijn nu op dezelfde baan 4 seconden sneller dan vorige jaar, wat natuurlijk helemaal super is. In Salt Lake City eindigde we als 6e en in Vancouver liep de relay nog beter. In de finale eindigde we maar net naast het podium!! Dit geeft goede hoop voor de Spelen van Vancouver.

Geplaatst op 17-12-2008 door Annita - permalink

© Origineel beeld- en geluidsmateriaal voorbehouden aan rechthebbenden | © Website ontwerp H.J. van Doorn 2012