Weblog van seizoen 2008 - 2009

17-03-2009 | Olympische nominatie 500m!

Afgelopen weekend werd de 5e World Cup gereden in het Bulgaarse Sofia. Nog niet geheel fit vertrokken we woensdag. Een paar dagen na het EK en 2 weken voor deze World Cup heb ik nog 5 dagen antibiotica gehad voor bijholteontsteking en rommelen in mijn longen. Dit betekende een week niet schaatsen en daarna nog 5 dagen rustig aan doen. Pas afgelopen maandag mocht ik weer alles doen qua trainen. Ik kon nog erg goed merken dat mijn longen niet geheel hersteld waren, vooral met de langere rondjes. En ook mijn benen vonden het trainen erg zwaar… De sportarts had ook aangegeven dat ik individueel maar niet te veel van deze World Cup moest verwachten en me meer moest focussen op de relay. Maar gelukkig viel dat op de 500m erg mee.

Ik moest wel wennen aan de hoge snelheid in de wedstrijd en dat was vrijdag nog wel duidelijk te merken, maar ik ging gelukkig door naar de kwartfinale met een snelle tijd, 1 tiende boven mijn Nederlandse Record. De kwartfinale had ik een erg mooie rit, ik ging vrij makkelijk door naar de halve finale en daarmee was de nominatie op de 500m binnen!!! De halve finale reed ik ook nog een Nederlands record!! Uiteindelijk ben ik als 8e geëindigd.

De 1000m was redelijk, maar niet super. Daarbij merkte ik duidelijk dat ik nog niet voldoende hersteld was van het ziek zijn. Deze week weer goed uitrusten en dan volgend weekend knallen in Dresden voor de laatste World Cup van dit seizoen.

Geplaatst op 17-03-2009 door Annita - permalink

© Origineel beeld- en geluidsmateriaal voorbehouden aan rechthebbenden | © Website ontwerp H.J. van Doorn 2012