Weblog van seizoen 2010 - 2011

15-03-2011 | Zilver met relay op het WK

We hebben met de relay zilver gewonnen op het Wereld Kampioenschap in Sheffield!!!

Van te voren hoopten we natuurlijk op een medaille en na de World Cups wisten we dat het mogelijk was. In China natuurlijk al brons tijdens de World Cup en in Dresden hebben we gezien dat niemand meer zomaar bij ons wegrijdt. Met dat gevoel gingen we ook de finale in.

We stonden op startplek 4, waardoor we eerst een tijd als 4e reden. De Canadezen reden hard op kop, waardoor er kleine gaatjes achter hun ontstonden. De Koreanen gingen op een gegeven moment op andere plekken wisselen dan normaal, maar dat werkte ze alleen maar tegen. Wij konden ze namelijk tot 3 keer toe redelijk makkelijk passeren. Dat hadden ze natuurlijk niet verwacht. Met 6 ronden te gaan lagen we al in derde positie, onwijs spannend, want ik moest het afmaken. De Koreanen vielen, wat ons op een zekere bronzen positie zette. We hadden een aardig gat met de Canadezen, dus toen ik in de baan kwam dacht ik in eerste instantie: “we gaan gewoon een medaille halen, ik moet de rit save uitrijden.” Maar ineens zag ik dat de Canadese voor mij het heel moeilijk had, zilver was daardoor weer in zicht! Ik zette aan en deed waar ik normaal veel moeite mee heb, zonder echt na te denken reed ik tussen de Canadese en de Koreaanse door!(de Koreanen waren inmiddels weer op de been en reden dus weer in de baan) Uiteindelijk kwam ik een halve seconde eerder over de finish dan de Canadezen!! We hadden gewoon zilver!!! Ik kan het gevoel moeilijk omschrijven, het was zo ongelofelijk gaaf, we hebben met het team zo ontzettend goed gereden!! Na het goud op het Europees Kampioenschap nu dus zilver op het WK!!! 

Individueel ging het WK redelijk. Op de 1500m werd ik 11e, waar ik behoorlijk tevreden mee was. Ik had heel veel zin in de 500m, maar helaas zat het me niet mee. In de tweede rit reed ik achter een Hongaarse, zij ging op het eerste rechte stuk over haar punten, schopte met haar andere been tegen mijn scheen en ik ging eroverheen. Erg balen, want door een slechte klassering daal je meteen in het klassement. Uiteindelijk ben ik als 16e geëindigd, waar ik toch wel in de top 10 had willen eindigen. Maar ik moet zeggen dat dit keer de zilveren medaille alles goed maakt!!!

 


Geplaatst op 15-03-2011 door Annita - permalink

14-03-2011 | ZILVER op WK

Annita heeft zondag met haar teamgenotes zilver gewonnen op de WK in Sheffield. De Nederlandse ploeg was met Zuid-Korea in gevecht om de derde plaats. Met een zekere bronzen positie, na een val van de Koreanen, reed Annita in de laatste twee rondes hard naar de vermoeide Canadese vrouwen.

Het was erop en erover. In het laatste rechte stuk knalde Annita buitenom naar het zilver. China won, Canada werd derde.

Na de Europese titel in Thialf in januari mogen de meiden zich nu ook de nummer 2 van de wereld noemen!

Jorien, Yara, Sanne en Annita gefeliciteerd met deze topprestatie!

Meer info: http://schaatsen.nl/nieuws/2011-03-13-we-hebben-canada-op-waarde-geklopt

Mooi item op NOS radio 1: http://nos.nl/audio/225446-wkzilver-voor-shorttrackvrouwen.html

Geplaatst op 14-03-2011 door fiona - permalink

12-03-2011 | Finale WK met team!

Annita heeft samen met haar teamgenotes vandaag de finale bereikt op de aflossing bij de wereldkampioenschappen in Sheffield!! In een zinderende strijd werd het team in de halve finale tweede, achter Canada. 

Zondag gaat het Nederlands vrouwenteam de strijd om de medailles aan met Canada, Zuid-Korea en China.

Hopelijk kunnen de Nederlandse mannen hetzelfde kunstje flikken. Zaterdag komen zij in actie in de halve finales.

Meer info: http://schaatsen.nl/topsport-shorttrack

Geplaatst op 12-03-2011 door fiona - permalink

14-02-2011 | 4e op relay, GOUD voor mannen
Annita is zondag bij de wereldbekerwedstrijd in Moskou vierde geworden op de aflossing. Tijdens de race ging een van haar ploeggenotes onderuit, waardoor er helaas niet meer in zat.
Wel is het team, met veel punten voor de vierde plaats, zeker van deelname aan de WK in Sheffield en dat was een belangrijk doel dit seizoen. Op de 1000 meter werd Annita veertiende.

De Nederlandse mannen hebben in Moskou een fantastisch resultaat neergezet: GOUD op de aflossing. De ploeg hield Frankrijk, Canada en China achter zich. Voor Freek van der Wart was er dubbel succes, eerder op de dag won hij brons op de 500 meter. Het is mooi om te zien hoe de ploeg in de breedte steeds beter presteert. Acht jaar lang waren er geen medailles voor Nederland in de wereldbeker. In december werd dat door het vrouwenteam doorbroken met brons op de aflossing. Inmiddels staat de teller voor de Nederlandse ploeg dit seizoen als op vijf medailles.


Geplaatst op 14-02-2011 door Fiona - permalink

12-02-2011 | Finaleplaats met team
Annita heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou met haar team de finale bereikt op de aflossing.

Samen met haar teamgenoten (Jorien ter Mors, Sanne en Yara van Kerkhof) koos Annita in de halve finale de aanval. Achter Canada streden ze met Zuid-Korea, winnaar van de vorige wereldbeker, om de tweede plaats. Rondenlang lag het team tweede, tot een Koreaanse bij Annita binnendoor wilde waar geen ruimte was. Uiteindelijk finishte de ploeg daardoor als vierde. Omdat ze bij de foute inhaalactie tweede lagen, kreeg de ploeg een toevoeging aan de finale en Korea een penalty.

Zondag staat Nederland in een finale met vijf teams, met naast Nederland de ploegen van Canada, China, Japan en Italie. Ook de mannen bereikten de finale.

Op de 1500 meter was Annita dichtbij een finaleplaats. Uiteindelijk werd ze tweede in de B-finale achter Jorien. Dat leverde de tiende plaats op.
Zondag rijdt Annita naast de aflossing ook de 1000 meter.


Geplaatst op 12-02-2011 door Fiona - permalink

Berichten uit seizoen 2010 - 2011

© Origineel beeld- en geluidsmateriaal voorbehouden aan rechthebbenden | © Website ontwerp H.J. van Doorn 2012